PROIECT DE CASA O casa ca de poveste, cu o amprenta la sol relativ mica, dar cu un interior eficient organizat, cu spatii generoase pentru fiecare functiune in parte
Pornind de la criteriul functional, proprietarul unui teren de 660 mp amplasat intr-o zona verde a capitalei a dorit sa isi construiasca o casa care sa se adapteze locatiei urbane, dar care sa se si integreze in mediul natural specific zonei.
Constructia este desfasurata pe doua niveluri, parter si etaj. La interior, atat la parter, cat si la etaj, toate spatiile sunt decomandate, dispuse radial in jurul holului central.
Parterul e impartit in doua zone distincte: prima parte contine accesul principal, holul generos cu scara, un spatiul tehnic si un dormitor de oaspeti; a doua jumatate a parterului este destinata zonei de zi, cu o bucatarie deschisa catre locul de luat masa. In relatie directa cu ele se afla livingul care se deschide catre terasa si catre curte.
Etajul cumuleaza functiunea nocturna: aici sunt trei dormitoare de dimensiuni aproximativ egale, fiecare deservite de bai.
Structura este din cadre de beton armat cu stalpi grosi de 30 cm, si compartimentari din caramida cu goluri. Acoperisul este pe sarpanta din lemn cu invelitoare de tabla ondulata. Tamplaria exterioara este din lemn-stratificat cu geam termopan.
Finisajele interioare sunt medii: gresie si faianta in bucatarii si bai, si parchet in living si dormitoare. Finisajele exterioare sunt combinate: placaj cu piatra naturala si o tencuiala cu vopsea lavabila de exterior. In proiect a fost prezentata si o propunere de mobilare adaptata necesitatilor familiei pentru care a fost conceputa casa.
PROIECT DE CASA O casa ca de poveste, cu o amprenta la sol relativ mica, dar cu un interior eficient organizat, cu spatii generoase pentru fiecare functiune in parte
Pornind de la criteriul functional