MEREU VERDE Arbust cu flori parfumate si spectaculoase
Asa-i ca v-ati dorit mereu sa aveti macar o Camelie acasa la dumneavoastra, dar peste tot pe unde ati citit despre ea ati fost descurajati? Pretentioasa, fragila si alte asemenea atribute au fost mereu asociate cu Camelia. Insa, daca ati reusit sa cultivati cu succes Azalee sau Gardenia, nu vad de ce sa nu incercati si cu Camelia.
INFLORIREA
Cameliile pot avea flori surprinzatoare si extraordinar de placut parfumate. Din punct de vedere al formei, ele pot fi cu petale simple, cu mai multe randuri de petale sau, mai nou, ele pot semana foarte mult cu florile de Bujor. Dimensiunea florilor variaza de la 5 cm pana la aproape 20 cm, in functie de varietate. Culoarea lor poate fi alba, roz pal sau roz intens, rosie sau combinatii ale acestora. Cameliile isi incep perioada de inflorire in octombrie, insa cele mai multe vor fi in plin sezon la sfarsit de ianuarie. Ele vor continua sa infloreasca pana in luna mai, atunci cand debuteaza perioada de crestere.
Fiecare floare rezista pe ramuri aproximativ o saptamana, si in functie de numarul de flori, arbustul poate deveni o adevarata minune. Atat timp cat planta este inflorita, trebuie supravegheata cu atentie, pentru ca udarea este o activitate foarte importanta. Nu lasati niciodata pamantul sa se usuce complet intre doua udari si neaparat folositi apa dedurizata, pentru ca planta uraste calcarul. Udarea se face si prin stropiri pe frunze, nu numai la radacina. In acest fel se sporeste umiditatea din preajma plantei, lucru de care are mare nevoie. Puteti, de asemenea, sa asezati ghiveciul pe o tavita cu pietricele si apa.
TUNDERILE SI INMULTIREA
De obicei, tunderile se aplica la sfarsitul perioadei de inflorire. Ele sunt binevenite pentru corectarea aspectului, dar si pentru o mai buna aerisire a arbustului. Ca sa nu aruncati vlastarii