Adrian Nastase face istorie, nu cum si-ar fi dorit, ci cum au hotarat cei pe care-i dispretuieste: este primul demnitar inlaturat din toate functiile de partidul sau din cauza suspiciunilor de coruptie.
PSD a luat in sfarsit cunostinta de adevarata sa imagine in ochii oamenilor prin intermediul sondajelor care i-au aratat ca popularitatea sa este in scadere vertiginoasa.
Partidul care nu a pedepsit pana acum niciun corupt din randurile sale s-a vazut nevoit, sub presiunea schimbarilor impuse de aderarea la Uniunea Europeana, sa se descotoroseasca brutal de cel pe care acum mai putin de doi ani il promova drept candidat la presedintie. Este o recunoastere a unui esec major pentru partid si totodata o victorie a sa.
Implicit, PSD recunoaste ca a fost condus de un om cu o imagine compromisa, pe care l-a sustinut si aparat cu pretul bunei noastre reputatii in Europa. Adrian Nastase este totusi un produs tipic al partidului fondat de Ion Iliescu.
In plus, nu este singurul croit dupa tiparul setei de inavutire prin politica - o politica generoasa care, iata, i-a daruit domnului Nastase si posibilitatea de a-si inventa o familie bogata de la care ar fi mostenit, pasamite, o buna parte din ceea ce poseda.
Pentru ca era raspunzator de evolutia lui Adrian Nastase si pentru ca a acceptat cu seninatate ca fostul premier sa-si cocoloseasca demnitarii corupti, asa cum insusi domnul Nastase a marturisit in EVZ, PSD avea si datoria sa rezolve problema fostului sau presedinte si nu sa astepte s-o faca DNA, asa cum dadeau de inteles liderii sai.
Mazilirea lui Adrian Nastase este insa si o victorie pentru partid, un moment de clarificare interna. Presupunand, cu greutate ce-i drept, ca Adrian Nastase nu va incerca sa-si regleze conturile si sa saboteze partidul de acum inainte, PSD are sansa istorica de a se reinve