Postul de presedinte al Camerei Deputatilor ramane asadar vacant. Un post pentru care, alaturi de cel similar de la Senat, partidele au declansat toamna trecuta batalia pentru schimbarea.
Ultimul cuvant l-a avut atunci Curtea Constitutionala care a hotarat ca presedintii Camerelor nu pot fi schimbati decat daca grupurile parlamentare din care acestia fac parte isi retrag sprijinul.
Acest lucru s-a intamplat practic in cazul lui Adrian Nastase astfel ca demisia sa redeschide chestiunea inlocuitorului lui in fruntea Camerei.
In timp ce PSD-istii sustin ca fotoliul lui Nastase le apartine, liberalii si democratii incearca sa ofere dovada "iubirii supreme", desemnand un candidat comun – din partea PNL- potrivit termenilor protocolului Aliantei.
Cu toate acestea, discutii ar putea aparea in sanul Aliantei si asta pentru ca, in timp ce liberalii il vor pe Bogdan Olteanu inlocuitor al lui Nastase, democratii "o viseaza" pe Mona Musca.
Deputatul PSD Adrian Nastase a anuntat, ieri, ca isi da demisia din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. El a precizat, dupa sedinta conducerii Camerei, ca a facut anuntul in timpul sedintei Biroului Permanent al acestui for legislativ.
Nastase a mai spus ca decizia sa privind demisia din functia de presedinte al Camerei o va anunta joi in plenul Camerei. El le-a multumit membrilor Biroului Permanent, aratand ca perioada in care a fost presedinte al Camerei s-a adaugat la experienta sa de parlamentar.
Intrebat daca regreta ca nu va mai fi presedinte al Camerei, Adrian Nastase a spus& "Sigur ca regret, intotdeauna m-am simtit legat de viata Parlamentului si aveam foarte multe proiecte pentru anul viitor".
Nastase isi reproseaza ca a participat la d