Documente:
Bogdan Baltazar: privatizarea CEC e necesara
(17.03.2006) MP3
Confederatia Patronala a Industriei, Serviciilor si Comertului din Romania (CPISC) si-a manifestat vineri dezacordul fata de decizia de vanzare a CEC. In opinia acestora, privatizarea ar conduce la inlocuirea pe piata financiara a CEC, cu o institutie cu functii similare, costurile urmand a fi mult mai mari decat suma obtinuta prin tranzactie.
Analistul financiar, Bogdan Baltazar, considera ca acest punct de vedere este "retrograd si clientelar".
Confederatia Patronala a Industriei, Serviciilor si Comertului din Romania (CPISC) si-a manifestat vineri dezacordul total fata de modul de abordare guvernamental privind privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni – CEC.
Confederatia a criticat Nota de fundamentare a Hotararii de Guvern privind modificarea si completarea HG nr. 806/2005 pentru aprobarea Strategiei de privatizare a CEC – SA, primita spre avizarea partenerilor sociali, la Consiliul Economic si Social – CES, sub nr.
561 din 15 martie, care nu a continut decat referiri de procedura, fara sa "fundamenteze" in vreun fel temeiul si logica unei asemenea decizii.
CPISC considera ca decizia de vanzare a CEC face parte din "lungul sir de actiuni similare practicate de ani buni, de guverne iresponsabile, care instraineaza fara nici o noima resurse corporale si necorporale romanesti la preturi infime, din singura ratiune de a asigura resursele unei gestionari bugetare sub-mediocre si lipsite de transparenta".
In locul unei asemenea decizii "cu efect perdant", Confederatia a nuantat ca mediul de afaceri astepta o preocupare guvernamentala pentru structurarea sistemului bancar in cele trei segmente indispensabile eficientei acestuia pentru economie: banci de risc ( de investitii), banci comerciale s