Bolivar este singurul restaurant cu specific sud-american din Capitala si ofera clientilor mai multe meniuri din Peru, Argentina si Chile. Localul ocupa parterul si doua etaje ale unei vile cochete din centrul orasului, dar este ferit de agitatie si poluare. Proprietarii l-au amenajat simplu, in culori calde, iar materialele folosite pentru mese, scaune si decoratiuni sunt naturale, cele mai frecvente fiind lemnul si pielea.
Parterul si primul etaj sunt destinate exclusiv restaurantului, iar la cel de-al doilea nivel a fost amenajat un club, unde se poate asculta muzica (nu neaparat sud-americana) mixata de un DJ sau poate fi urmarit un meci la televizor, dupa servirea mesei.
Cei care vor sa mearga pe mana bucatarului si mai ales a faimei pe care o are deja restaurantul vor servi la Bolivar, ca aperitiv, tacu-tacu, un amestec peruan de orez, fasole, carne de pui si condimente, care trebuie "stins" cu pitu, o tuica peruana foarte tare.
Potrivit administratorului localului, Bolivar este singurul loc din Bucuresti unde pot fi mancate celebrele "ribs" (coaste de porc), gatite pe jumatate, mai intai la cuptor, iar apoi perpelite la gratar. Coastele de porc, foarte fragede, sunt servite cu un sos special dulce-picant si sunt acompaniate cel mai bine de un vin rosu sec.
Dupa o astfel de masa, desertul trebuie sa fie usor si bucatarul recomanda Peras Bolivar, un "dulce" cu ceva grade de alcool, pentru ca perele sunt fierte intr-un sos din vin rosu si zahar.
Clientii care au incercat deja "piesele" forte ale restaurantului si vor sa experimenteze altceva au de unde alege. Meniul este lung si mai cuprinde salate, feluri principale pe baza de carne si orez, preparate la gratar cu mai multe sosuri si deserturi. Cele mai multe vinuri de la Bolivar sunt rosii, iar la antreuri se poate servi tequila. Preturile se situeaza intre 12 si 40 lei noi pentru