decât cele practicate pe piaţă.De aici se aprovizionează majoritatea pieţarilor, dar şi marile reţele hoteliere. Accesul în Piaţa de Gros se face fără legitimaţie. Deşi este în principal decât cele practicate pe piaţă.
De aici se aprovizionează majoritatea pieţarilor, dar şi marile reţele hoteliere. Accesul în Piaţa de Gros se face fără legitimaţie. Deşi este în principal frecventată de patroni de magazine, orice bucureştean poate veni aici pentru a se aproviziona cu un sac de cartofi sau o ladă de portocale, scutind în acest fel şi până la 50.000 de lei vechi.
Punct de coacere a bananelor
La Piaţa de Gros se pot găsi cele mai proaspete banane de pe piaţă. Motivul: există un punct de coacere a bananelor. De aici, marfa ajunge în principalele hipermarketuri şi pieţe din Capitală, dar diferenţa o face preţul (adaosul de pe drum) şi calitatea. "Aici se opresc prima dată toate fructele şi legumele care ajung în Bucureşti, pentru că avem punct vamal, iar aici veţi găsi întotdeauna numai fructe şi legume proaspete", spune directorul general, Horia Scarlat.
Cartofi, vinete şi spanac - la preţuri mai mici
Trei din cele patru hale ale pieţei sunt ocupate cu fructe, legume şi produse de băcănie. Aici, diverse societăţi vând marfa la preţ de producător sau importator. Astfel, un kilogram de cartofi româneşti costă între 11.000-12.000 lei vechi, iar cei aduşi din Germania sau Olanda ajung la 15.000 lei vechi. Vinetele, care costă în celelalte pieţe 90.000, aici sunt 60.000 lei/kg. Amatorii de legume proaspete găsesc la Berceni de la ridichii (5.000 legătura) şi ceapă (5.000) până la spanac (30.000) şi salată chinezească (25.000 lei vechi/kg). "Numai în pieţele de lux găseşti aşa ceva", se laudă Leon Ivan, patron autohton.
Căpşunile spaniole, la jumătate de preţ
Cele mai bine vândute produse în Piaţa de Gro