O petrecere, un pahar de alcool la o discutie cu prietenii, alt pahar care cere altul... orele trec si, inainte de miezul noptii, vedeti deja lumea in dublu exemplar si va apuca o veselie… E adevarat, ati avut parte de o noapte de pomina, numai ca, din pacate, urmeaza pentru dumneavoastra si dimineata de dupa! Exista multi factori care duc la senzatia de mahmureala: deshidratarea, suprastimularea sistemului nervos, dilatarea vaselor de sânge etc., dar cel mai important este cantitatea de alcool consumat si rapiditatea cu care ati baut. Exista, insa, câteva reguli care va pot ajuta sa aveti o mahmureala usoara. Ce sa beau? In general, cu cât bautura este mai dulce si mai inchisa la culoare (rom, vin rosu), cu atât mahmureala este mai grea! Daca vreti sa fiti cu totul sigur, nu combinati bauturile. Senzatia de rau data de consumul de alcool poate fi redusa daca mâncati alimente bogate in grasimi in ziua dinaintea noptii de chef. Daca nu va plac mâncarurile grase, important este sa nu va duceti totusi la petrecere nemâncat - aveti nevoie de ceva care sa absoarba alcoolul. Vitaminele B si C luate in ziua dinaintea petrecerii va vor usura, si ele, chinurile „post-chef“, iar mierea este si ea foarte indicata in tratarea mahmurelii. Cum sa beau? Fiecare persoana are propria rezistenta la bautura, dar, ca regula, frecventa cu care ar trebui sa beti este de doua pahare in prima ora, apoi câte un singur pahar pe ora pentru restul serii. Un sfat foarte bun de urmat este sa alternati alcoolul cu bauturi racoritoare sau apa. In felul acesta veti fi hidratat si mahmureala va fi mai usor de suportat. Ce sa fac sa-mi treaca? Beti multe sucuri, apa minerala sau ceaiuri. Gatorade, daca gasiti intr-un supermarket, este foarte bun pentru ca ajuta la inlocuirea electrolitilor „consumati“ la petrecere. Beti ceva care contine cofeina - o sa va mai aline durerile de cap. Din pacate, bautura