Efectul unui regim de slabit e accentuat simtitor daca i se alatura infuzii ori fierturi din legume si plante. Ca sunt cultivate in gradina sau cresc pe camp, efectul lor e acelasi.
Cicoare salbatica: depurativa, laxativa si diuretica, aceasta planta este complementul indispensabil al oricarui regim de slabit. Se utilizeaza sub forma de decoct: 3 linguri de radacina taiata marunt se fierb intr-o jumatate de litru de apa 3-5 minute. Se lasa sa stea o ora. Se bea cate o ceasca pe zi, inainte de fiecare masa.
Marar: un decoct de radacini de marar amelioreaza evacuarea toxinelor (o lingurita de planta se pune intr-un litru de apa in clocot, se lasa sa fiarba un minut, se da deoparte si se infuzeaza 5 minute). Se beau 3-4 cesti pe zi.
Roscova: samburii de roscove contin o substanta care taie foamea in tratamentele contra obezitatii. Dar atentie, ele se digera destul de greu.
Mesteacan: folosite in decoct, frunzele de mesteacan combat cazurile de obezitate dublate de retentii de apa (50 g de frunze se pun sa fiarba intr-un litru de apa, vreme de 3 minute).
Telina: cunoscuta mai ales datorita virtutilor ei de a starni apetitul, telina e la fel de eficienta in curele de slabit, fiindca dreneaza zgurile rezultate de pe urma arderilor din organism. (Se beau in fiecare zi una sau mai multe cani de ceai de frunze de telina: o ramurica se fierbe 2-3 minute in 0,5 l apa.)
Valeriana: radacina ei este aceea care se foloseste sub forma de infuzie (o lingura de planta se opareste cu o cana de apa in clocot) pentru a frana foamea. Metoda era folosita inca in urma cu 500 de ani de indienii din Mexic. Efectul unui regim de slabit e accentuat simtitor daca i se alatura infuzii ori fierturi din legume si plante. Ca sunt cultivate in gradina sau cresc pe camp, efectul lor e acelasi.
Cicoare salbatica: