Falşii poliţişti i-au uşurat pe ziarişti de 1.200 de euro de română şi engleză, că sunt suspecţi de deţinere de droguri. Pare un mod de operare ingenios şi foarte bine pus la punct, având în vedere că nu este primul caz de acest gen la Timişoara. Hoţii se bazează pe faptul că victimele lor nu se gândesc nicidecum că ar putea fi tâlhărite tocmai de poliţişti. Autorităţile suspectează că este vorba de tâlhării în serie.
Falşii poliţişti i-au percheziţionat corporal pe jurnalişti sub pretextul deţinerii de droguri. Ei au găsit bani în buzunarul unuia dintre reporteri, pe care i-au numărat, apoi i-au returnat. Tâlharii au plecat în grabă, motivând că "se grăbesc să prindă traficanţii de droguri".
La câteva minute după ce au fost percheziţionaţi, jurnaliştii maghiari, nedumeriţi de modul de operare al falşilor poliţişti, au bănuit ceva suspect şi au numărat din nou banii. Au descoperit că tâlharii le-au furat 1.200 de euro, lăsându-i, practic, faliţi într-o ţară străină. Jurnaliştii au rămas doar cu echivalentul în lei a 40 de euro, sumă care nu i-a tentat pe hoţi.
Tâlhării în serie?
Cei doi reporteri de la Duna TV şi-au dat seama că au fost jefuiţi şi s-au adresat poliţiei. Din păcate, deocamdată nu există niciun cerc de suspecţi şi probabil banii jurnaliştilor nu vor fi recuperaţi prea repede. şerban Pittner, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, a declarat că nu este primul caz de acest gen. Doar cu o săptămână în urmă, doi cetăţeni italieni au fost tâlhăriţi într-un stil asemănător. "Este posibil să fie vorba de aceiaşi autori, din cauza modului de operare al hoţilor", a declarat Pittner. "Ce m-a surprins pe mine este că ambii jurnalişti de la Duna aveau vechime în presă, călătoriseră prin toată lumea şi nu s-au gândit că poate fi vorba de o tâlhărie şi nu le-au cerut să se legitimeze", a mai spus purtător