Monica Macovei se teme pentru viata si integritatea subordonatilor sai care instrumenteaza dosare "grele". Acesta este si motivul pentru care nu a renuntat la reformarea justitiei, luand in calcul posibilele repercusiuni asupra judecatorilor si procurorilor. Declaratia data sambata, cu ocazia aniversarii a 16 ani de la lansarea "Proclamatiei de la Timisoara", ar putea sa-i atraga ministrului Justitiei reale simpatii din partea subalternilor.
"Am avut si eu momente grele, am avut momente in care am crezut ca n-o sa pot sa schimb nimic, dar unul din gandurile pe care le-am avut atunci cand am decis sa raman a fost sa apar independenta judecatorilor si procurorilor care lucreaza la aceste dosare. Altfel mi-e teama de ce li s-ar putea intampla", a declarat, in fata unei sali arhipline, Monica Macovei. Intrebata daca dosarul Zambaccian a fost unul dintre aceste momente, Macovei, citata de Mediafax, a raspuns: “Si acesta a fost unul dintre momentele grele dupa respingerea cererii de perchezitie". "Au fost momente in care m-am gandit ca, daca nu am un sprijin politic sa promovez masurile de anticoruptie, atunci nu are rost sa pierdem vremea nici eu, si nici cei care ma platesc”, a adaugat Macovei. Referindu-se la temerile pentru magistratii care lucreaza in dosarele mediatizate, Macovei a spus ca toata lumea trebuie sa fie realista. "Ei (magistratii – n.r.) fac niste dosare mari, dosare cu oameni politici si ca atare exista un risc pentru ei si trebuie sa-i protejam si eu, si dumneavoastra", a sustinut ministrul Justitiei.
Premiul "Speranta" pentru ministrul Justitiei
In cadrul aceleiasi intruniri, tot sambata, Societatea Timisoara i-a acordat lui Macovei premiul "Speranta" pentru meritul de a fi promovat in justitie prevederi din proiectul privind Legea Lustratiei. Presedintele societatii Timisoara, Florin Mihalcea, este de parere ca Monica