Domnitorul cel mai sangeros pe care l-au avut romanii, dar si cel mai iubitor de dreptate. Aflati ce este adevar si ce este legenda cu privire la Vlad Tepes Dracula. editorial de CARMEN ANGHEL Despre unii oameni se spune ca s-au nascut exact atunci cand era mai mare nevoie de ei. Vlad Tepes a trecut ca o cometa prin istoria neamului romanesc. A rasarit, a uimit, a infricosat si a disparut repede. A fost o cometa, nu o stea cazatoare. In numai cativa ani de domnie a reusit sa modifice structura unei tari, sa corecteze caracterul unui popor.
A sters de praf genunchii Tarii sale si a facut-o sa stea dreapta in fata mai-marilor vremii. A fost la fel de aspru sau la fel de drept si cu boierii, si cu miseii.
In vremea sa a facut sa tremure un continent. Iar numele sau a fost rostit cu teama si admiratie, de la Rasarit la Apus. Adversarii Domnitorului au dus o campanie de defaimare, care i-a adus renumele de Dracula. Au vrut sa-l stearga de pe fata pamantului. Au vrut ca lumea sa uite de el.
Dar Vlad Tepes sau Dracula, astazi, la atatea secole de la disparitia sa, este prezent in constiinta poporului sau. Si nu mai uimeste doar Europa. Tepes sau Dracula a inspirat scriitorii, artistii, regizorii. A devenit un personaj universal. Este un mit universal. Numele sau vinde orice. Este garantie pentru celebritate.
Vlad Tepes va trai atat cat neamul romanesc, ne spune un istoric. El este constiinta noastra.
Vlad Tepes, o imagine care penduleaza intre Domn si Demon.
Tepes, omul din spatele legendei
Inainte de a deveni personaj de legenda, a fost un om in carne si oase. Nascut in 1430 sau 1431 (nu este cunoscut anul exact), la Sighisoara, fiul lui Vlad Dracul a fost captiv la turci intre 1441 si 1443. Prima domnie a lui Tepes a durat ca-teva luni, la sfarsitul anului 1448. Pana in 1456, Vlad traieste in Transilvania, fiind un apropiat a