candidatului PNL a fost înclinată, în mod surprinzător, de sprijinul acordat de PRM. Olteanu a beneficiat de sprijinul Alianţei D.A., al UDMR, PRM şi al grupului minorităţilor naţionale. candidatului PNL a fost înclinată, în mod surprinzător, de sprijinul acordat de PRM. Olteanu a beneficiat de sprijinul Alianţei D.A., al UDMR, PRM şi al grupului minorităţilor naţionale. Deputatul PRM Lucian Bolcaş a explicat decizia partidului său prin dorinţa de a pune capăt definitiv disputelor legate de conducerea acestei Camere a Legislativului.
În decembrie 2004, partidul condus de Corneliu Vadim Tudor a votat pentru ca Adrian Năstase să preia preşedinţia Camerei. PSD a susţinut, ieri, că, potrivit regulamentului şi a deciziei Curţii Constituţionale, este singurul partid îndreptăţit să nominalizeze un candidat la funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Această pretenţie a fost însă respinsă, prin vot, de imensa majoritate a deputaţilor. Este posibil însă ca principalul partid de guvernământ să conteste la Curtea Constituţională alegerea unui reprezentant al unei alte formaţiuni politice. Nominalizarea lui Olteanu la conducerea acestei Camere a parlamentului deschide însă calea unor dispute dure în interiorul Alianţei D.A. Democraţii lui Emil Boc susţin că înţelegerea din toamna anului 2005 - prin care PNL urma să preia conducerea Senatului, iar PD pe cea a Camerei - nu a fost respectată decât pe jumătate. Surse din PD susţin că acest partid este hotărât să se bată pentru postul de ministru pentru relaţia cu parlamentul, lăsat vacant de Bogdan Olteanu.
Democraţii vor relaţia cu parlamentul
Partidul Democrat a cerut, duminică seara, în şedinţa conducerii Alianţei D.A., ca, în cazul în care Bogdan Olteanu va fi ales preşedintele Camerei Deputaţilor, funcţia de ministru pentru relaţia cu parlamentul să fie preluată de Cristian Rădulescu, liderul de