Opriti extinderea! - acesta este mesajul recentului raport al Parlamentului European, ingrijorat ca resursele sarace ale UE se vor imparti la tot mai multi membri si ca statele fondatoare vor fi nevoite sa renunte la protectionism. Conservatorul Elmar Brok cere imperativ Comisiei Europene, motor al largirii granitelor Uniunii catre sudul si estul continentului, sa ia in considerare si foarte in serios ingrijorarea cu care cetatenii europeni privesc formula unei Uniuni Europene
Opriti extinderea! - acesta este mesajul recentului raport al Parlamentului European, ingrijorat ca resursele sarace ale UE se vor imparti la tot mai multi membri si ca statele fondatoare vor fi nevoite sa renunte la protectionism.
Conservatorul Elmar Brok cere imperativ Comisiei Europene, motor al largirii granitelor Uniunii catre sudul si estul continentului, sa ia in considerare si foarte in serios ingrijorarea cu care cetatenii europeni privesc formula unei Uniuni Europene cu mai mult de 25 de state.
Mesaje de acest tip nu sunt o noutate pentru Romania, ne-am confruntat cu ele foarte dur in aprilie 2005, in preajma si dupa semnarea Tratatului de aderare de catre Parlamentul European, iar de atunci au devenit o regula. si chiar daca ne simtim aproape cu sacii in caruta Uniunii Europene, pentru ca aceasta este pozitia oficiala a autoritatilor de la Bucuresti, este interesant de observat ca numele Romaniei nu se mai pronunta legat de cel al Bulgariei, ci de cel al Turciei, tara care abia a demarat negocierile cu Comisia Europeana si a carei aderare este in continuare subiect de disputa intre marile puteri continentale.
Comun Romaniei si Turciei in acest moment este momentul dificil prin care trece Uniunea Europeana, incapabila sa cada de acord asupra unor chestiun