Dupa fluctuatiile mari ale cursurilor de saptamana trecuta, ieri leul a luat un moment de respiro.
Linistea din piata valutara s-a datorat licitatiei de depozite cu scadenta la o luna organizata de BNR, care a atras de la bancile comerciale 9,478 miliarde lei cu dobanda de 8,50%/an. "Ceva miscari s-au vazut dimineata. Dupa licitatia organizata de BNR piata s-a calmat, euro stabilizandu-se in apropierea pragului de 3,5 lei. Ce a fost de vandut s-a rezolvat la finele saptamanii trecute, de unde si nivelul scazut al dobanzilor over-night, care a fost ieri de 2 - 5%, fata de clasicul 7 - 8% din februarie", observa un dealer bancar. Cursul mediu al euro a urcat de la 3,5018 la 3,5050 lei, dupa ce in piata valutara cotatiile au urcat dimineata pana la 3,15 - 3,2 lei, existand ordine de cumparare mai generoase. In partea a doua a zilei euro a coborat pana la un minim de 3,5 - 3,5050 lei.
Dolarul american s-a stabilizat la randul sau, cursul mediu fiind de 2,8771 lei, fata de 2,8756 lei, vinerea trecuta. Pe pietele internationale paritatea a evoluat intr-un culoar ingust, cuprins intre 1,2159 si 1,2196 dolari, apropiindu-se, din nou, de pragul de 1,22 dolari, care a fost depasit la finele saptamanii trecute pentru scurt timp pe pietele americane. Cresterea euro a avut loc pe fondul revizuirii opiniilor privind evolutia dobanzilor de pe cele doua maluri ale Atlanticului. Astfel, se considera ca odata cu atingerea pragului de 5%, Rezerva Federala va stopa cresterea dobanzii din SUA, in timp ce Banca Centrala Europeana ar putea ridica dobanda peste pragul de 3%.
Dupa fluctuatiile mari ale cursurilor de saptamana trecuta, ieri leul a luat un moment de respiro.
Linistea din piata valutara s-a datorat licitatiei de depozite cu scadenta la o luna organizata de BNR, care a atras de la bancile comerciale 9,478 miliarde lei cu dobanda de 8,50%/an. "Ceva miscari