Reprezentanţii celor cinci state membre permanente ale Consiliului de Securitate şi cel al Germaniei, care s-au întâlnit luni, la New York, nu au reuşit să ajungă la un acord privind o Reprezentanţii celor cinci state membre permanente ale Consiliului de Securitate şi cel al Germaniei, care s-au întâlnit luni, la New York, nu au reuşit să ajungă la un acord privind o strategie clară în criza nucleară iraniană. Ei au convenit să continue discuţiile. Potrivit unui diplomat occidental, convorbirile au fost "dificile", în special din cauza poziţiei intransigente a Rusiei.
lui de Securitate încearcă de aproape două săptămâni să ajungă la un acord asupra textului franco-britanic care cere Iranului să se conformeze solicitărilor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) şi să renunţe la toate activităţile de îmbogăţire a uraniului. Ameninţaţi de ONU, iranienii preferă să sărbătorească Anul Nou. Preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a afirmat că "nimeni nu va putea deposeda" Iranul de tehnologia sa nucleară.
Gardienii Revoluţiei controlează programul nuclear
Autorităţile iraniene se pregătesc să pună în funcţiune o "cascadă" de 164 de centrifuge cu gaz UF6 (hexafluorură de uraniu)" la Natanz, în centrul ţării, a declarat un diplomat occidental. Acestea sunt folosite la îmbogăţirea uraniului care poate fi utilizat, în cele din urmă, pentru fabricarea unei arme atomice. Programul nuclear iranian se află sub controlul Gardienilor Revoluţiei, care desfăşoară activităţile de cercetare în universităţi, cu ajutorul specialiştilor afiliaţi acestor unităţi de învăţământ, a afirmat Alireza Jafarzadeh, membru al opoziţiei iraniene aflat în exil, citat de AFP.
SUA vor utiliza forţa pentru a apăra Israelul
Preşedintele american, George W. Bush, a declarat că doreşte o soluţionare paşnică a crizei nucleare iraniene, dar a