Ieri, la Muzeul de Stiintele Naturii a avut loc vernisajul expozitiei realizate de copii de la gradinitele nr. 8, 37, 7, 9, 47 din Braila, gradinita din Pitulati si elevi de la scolile "I.L.Caragiale" si "Fanus Neagu", expozitie dedicata veveritei si Zilei Apelor.
Directorul Muzeului Brailei, dr. Ionel Candea, a apreciat ca momentul realizarii expozitiei a fost foarte bine ales, la inceputul primaverii, cind copiii pot vedea ce probleme provoaca apele daca mediul nu este protejat, daca apele nu sint ingrijite si nu s-au ridicat diguri la timp. "Unele cursuri ale apelor nu au diguri, iar altele au diguri ridicate pe vremea reginei Maria Tereza. Asa nu se poate. Voi trebuie sa invatati de la o virsta frageda sa aveti un comportament adecvat fata de ape si nu numai. O mare problema sint padurile si problemele provocate de lipsa padurilor au legatura cu cele provocate de ape. Tematica aleasa pentru aceasta expozitie este foarte bine aleasa", a spus directorul Ionel Candea. Educatoarea Angelica Surdu de la Gradinita nr. 8, initiatoarea proiectului "Iubeste si protejeaza natura", in cadrul caruia s-a organizat expozitia, a precizat ca proiectul, initiat in 2004, este cunoscut nu numai la nivel local, ci si national, el cistigind premiul I la concursul international "Veverita de aur" desfasurat la Iasi. Directorul gradinitei nr. 37, educatoarea Nicuta Bejan, a precizat ca lucrarile copiilor reprezinta munca lor dintr-o perioada mai indelungata, acumularile lor, si ca nu sint opere de arta, dar vor sa transmita un mesaj adultilor.
Cu aceeasi ocazie a fost lansata si cartea "Rita veverita, acrobata padurii", realizata de elevii de la Scoala "I. L. Caragiale", din clasele a II-a si a III-a, sub indrumarea invatatoarei Livia Spita.
Expozitia de desene si lucrari practice "La multi ani, Rita veverita!".
va fi deschisa in perioada 21 ma