Unul dintre exemplele oferite de Agentia Nationala de Administrare Fiscala face referire la rambursarile ilegale de TVA solicitate si obtinute de o societate din Bistrita Nasaud. Verificarile efectuate la SC Flaromet SRL au scos la iveala faptul ca, in perioada decembrie 2004 - ianuarie 2005, societatea a inregistrat in evidentele contabile nu mai putin de 11 facturi fiscale, in cuantum de 2.700.070 lei noi, pentru achizitionarea unor subansamble pentru camioane de mare tonaj de la SC Earn Michael SRL Dambovita.
In fapt, din extinderea verificarilor asupra intregului lant comercial prin care au fost tranzactionate aceste marfuri, a reiesit ca majoritatea acestor subansamble au avut initial ca documente de provenienta facturi emise de o serie de societati de tip "fantoma", respectiv SC Violeta Geofelli SRL- Arges, SC Plancomat SRL Ramnicu Valcea, SC Petrometal SRL Ramnicu Valcea si SC Mandra Fen 2003 SRL Arges, societati constituite intr-o retea ce avea ca scop obtinerea ilicita de la bugetul de stat a unor sume reprezentand deduceri de TVA. Prejudiciul estimat de comisari s-a ridicat la 431.110 lei noi, actul de control fiind transmis DGFP Bistrita Nasaud si Parchetului pentru stabilirea in intregime a obligatiilor fiscale ce revin acestei firme si continuarea cercetarilor.
Un alt control a fost efectuat de comisarii Garzii Financiare impreuna cu reprezentanti ai Directiei de Supraveghere Vamala Craiova si ai Inspectoratului de Politie din Mehedinti la punctul vamal Gura Vaii.
Observand ca dintr-o cisterna cu numar ucrainean de inmatriculare, condusa de Obradovic Milorad, se scurge alcool, echipele de control au cerut documentele de insotire a marfii. Echipa de control a observat astfel ca factura, de provenienta externa, nu era insotita si de celelalte documente prevazute de Codul fiscal si de Codul vamal, pentru transportul sau tranzitarea pe teri