Datoriile astronomice catre stat acumulate de Clujana au dus la lichidarea societatii. In 1998, societatea a fost inchisa si peste 5000 de angajati au fost concediati.
In procesul de executare silita, AVAB-ul a urmarit vanzarea activelor neproductive ale societatii si valorificarea in bloc a nucleului productiv in vederea mentinerii specificului de activitate si a marcii Clujeana. Pana in anul 2003, au fost vandute 19 active contra sumei de 1,7 milioane USD.
Clujana a devenit istorie dupa 1998, cand fabrica si-a inchis portile iar peste 5.000 de angajati au fost trimisi in somaj. Prin procesul de lichidare, AVAB a reusit valorificarea a 19 active, iar in urma acestui demers au fost recuperate 1,7 milioane USD.
Cotidianul Buna ziua, Ardeal dezvaluie rolul major pe care l-a avut echipa ICE Arpimex in declinul emblematicei fabrici de incaltaminte Clujana. ICE Arpimex Bucuresti a fost in perioada comunismului societatea de comert exterior pe sectorul industriei usoare.
Directorii Arpimex erau oamenii lui Ceausescu pusi in legatura cu SUA si state din Occident, dupa modelul altor unitati de comert exterior precum ICE Dunarea sau ICE Carpati .
In mod ciudat, echipa Arpimex a pus mana pe activele a trei fabrici de incaltaminte din tara aflate in lichidare& Clujana, Medimpact Medias si Valceana. Cum a reusit, cititi in BZA.
Privatizarea fabricii de incaltaminte Clujana a fost un esec.
Desi Clujana a reusit in cele doua decenii de cand a luat aceasta denumire sa creeze o marca de incaltaminte apreciata atat in tara, cat si peste hotare, in mod greu explicabil si-a pierdut piata de desfacere dupa caderea comunismului.
Intre timp datoriile la bugetul de stat, precum si la alti creditori au crescut