- Plenul Senatului a aprobat ieri Ordonanta de Urgenta privind privatizarea Loteriei Romane
- Actul legislativ prevede transferarea a 20% din actiunile pe care statul le detine la Loterie catre Fondul Proprietatea
- Nicolae Ivan, presedintele Consiliului de Supraveghere a Fondului Proprietatea, a declarat ieri ca procedura de transfer a celor 20% din actiunile detinute de stat la Loteria Nationala a fost deja finalizata.
Plenul Senatului a aprobat, ieri, ordonanta de urgenta privind privatizarea Loteriei Romane si a Imprimeriei Nationale. Actul legislativ prevede ca 20% din actiunile detinute de stat la cele doua companii sa fie alocate pentru constituirea Fondului Proprietatea, in timp ce 5% dintre actiuni vor fi tranzactionate la Bursa. In forma initiala ordonanta prevedea ca 7% din actiunile Loteriei Nationale sa fie cedate angajatilor. Dupa discutii in Comisia de Privatizare, documentul a fost modificat excluzand posibilitatea ca angajatii sa devina actionari ai Loteriei. Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, declara in urma cu aproape doua luni ca Loteria nu va fi privatizata. Vladescu a precizat atunci ca nu este vorba decat de un transfer de actiuni, nu despre o privatizare in adevaratul sens al cuvantului.
Opozitia contesta ordonanta
Dupa ce, in sedinta din 9 martie, plenul Senatului a decis retrimiterea la comisii a proiectului de lege privind ordonanta de urgenta privind strategia de privatizare a Loteriei Romane si a Imprimeriei Nationale, in sedinta de ieri a luat in dezbatere doua rapoarte reprezentand puncte de vedere diferite. Comisiile reunite, de buget-finante si de privatizare, ambele sesizate pentru pronuntarea unui raport comun la proiectul de lege, nu au reusit sa ajunga la un punct de vedere comun.
Comisia de privatizare, reprezentata in sedinta de plen de presedin