Marinarii de pe bacurile din Braila au ridicat cu aproximativ patru metri nivelul pasarelelor, pentru ca autoturismele sa poata urca pe vasele lor si sa traverseze Dunarea. In ultima perioada, nivelul fluviului a crescut si cu cite 25 cm pe zi, iar acum, marinarii spun ca acesta are cam un metru, peste limita normala, pentru perioada actuala. Dunarea a ajuns ieri la 608 cm, cu numai 2 centimetri sub cota de inundatie. In unele zone ale falezei, cheul este deja inundat, iar pasarelele de la navele acostate la mal au fost partial acoperite de apa. Proprietarii bacurilor care traverseaza Dunarea catre judetul Tulcea sau catre Insula Mare a Brailei sint nevoiti sa ridice pasarelele cu excavatorul, din cind in cind, pentru ca autoturismele sa le poata traversa. "In ultima perioada, am ridicat pasarela cam vreo patru metri, si inca se mai ridica. Este rau si nu stiu cind se va termina, ca vad ca de sus vine totusi apa mare si mai dureaza. Nu e bine deloc", ne-a spus G. Dinu, unul dintre proprietarii bacurilor. Proprietarii bacurilor se tem ca, daca apa va mai creste mult, traversarea Dunarii va deveni imposibila si vor pierde bani buni.
"Dunarea este mai mare decit normalul si am vazut ca inca mai vine. Unele pasarele s-au ridicat, ca nu se mai putea trece, dadea apa peste ele si a trebuit sa le ridicam, ca altfel nu aveam cum sa iesim, ieseam cu barca", ne-a spus un marinar.
"E mare apa, fata de nivelul obisnuit. Cred ca are cel putin 60-70 de centimetri. Chiar mai mult, poate sa fie aproape la un metru mai mult decit in mod obisnuit. E cota alarmanta", a fost de parere un trecator, care venise la malul fluviului, ca sa vada cit a crescut nivelul acestuia.
Pentru ca au auzit ca in judetul Tulcea, apa a crescut ingrijorator, unii dintre taximetristii din Braila nu mai accepta curse, pe partea cealalta a fluviului. "Am auzit aseara, la telev