Sectorul bancar din Romania este analizat in detaliu de una dintre cele mai bune echipe de cercetatori, condusa de Radu Craciun, analistul-sef de la ABN AMRO. Pe Radu Craciun l-am cunoscut la sfarsitul lunii ianuarie, in cadrul unui eveniment organizat de Asebuss.
Analistul era invitat atunci sa sustina o prezentare despre relatia si influentele care exista intre investitiile straine si PIB. Fost absolvent al Scolii de Afaceri Asebuss, Craciun a reusit sa impresioneze asistenta, prezentarea transformandu-se intr-un dialog extrem de interesant.
Dar pana la pozitia actuala, Radu Craciun a avut o traiectorie la fel de interesanta.
De la aeronave la economie
In liceu, marea sa pasiune a fost fizica, materie la care a participat de cateva ori la faza nationala a olimpiadei scolare.
De aceea, si-a dorit sa urmeze o facultate care sa il mentina cat mai aproape de acest domeniu al stiintei. Astfel, a ales Facultatea de Aeronave, o facultate foarte grea pe care, insa, marturiseste ca a parcurs-o cu mult entuziasm.
Dupa absolvire, trezirea la realitate s-a facut gradual, realizand cu o mare dezamagire ca industria aeronautica era in primul rand un privilegiu al tarilor foarte bogate.
Din acest motiv, dupa sase ani de activitate in cadrul proiectului ROMBAC a decis ca este momentul pentru o schimbare majora in cariera sa. Decizia a fost urmata de admiterea si absolvirea primului an in cadrul ASE la cursurile fara frecventa. "Perspectiva de a face sase ani de facultate in conditiile in care nici una din materiile studiate la Aeronave nu mi-a fost echivalata era destul de descurajanta, fiind constient ca as avea nevoie mai degraba de niste cursuri postuniversitare care in 1991-1992 nu existau in Romania", ne-a marturisit Craciun.
Sistemul britanic a influentat evolutia ulterioara
Anul 1992 a ad