Pentru PSD a fost, ieri, o altă zi de agitaţie maximă, cu şedinţe peste şedinţe mai mult sau mai puţin oficiale. În timp ce conducerea aleasaă la congresul din aprilie, în frunte cu Mircea Pentru PSD a fost, ieri, o altă zi de agitaţie maximă, cu şedinţe peste şedinţe mai mult sau mai puţin oficiale. În timp ce conducerea aleasaă la congresul din aprilie, în frunte cu Mircea Geoană, era adunată, ieri de dimineaţă, în sediul de la Kiseleff, noul birou, de la etajul patru al Camerei Deputaţilor, al lui Adrian Năstase a devenit loc de pelerinaj pentru posibilii demisionari din PSD.
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, ar fi trebuit, ieri, după ce s-ar fi ajuns la o concluzie finală să aibă o întâlnire cu cele două grupuri reunite ale PSD, pentru a le transmite mesajul de unitate. Această şedinţă s-a amânat însă pentru ziua de joi, dintr-un motiv se pare destul de evident, nimeni nu ştia încă ce au de gând să facă nemulţumiţii, şi cu atât mai puţin Adrian Năstase. Surse din partid spun însă că, încă de dimineaţă a apărut ideea ca acesta să fie convins de unii şi alţii să nu mai plece. Pe de altă parte, pe parcursul zilei de ieri, cei care ar fi trebuit ca în zilele următoare să părăsească PSD au ales altă variantă. Vor rămâne în partid pentru a face "o construcţie politică" alternativă. Niciunul însă nu a vrut să spună oficial dacă Adrian Năstase rămâne sau pleacă.
Mitrea şi Hrebenciuc negociază cu revoltaţii
Miron Mitrea şi Viorel Hrebenciuc au avut, ieri, o misiune foarte clar definită. Ei trebuiau să convingă cât mai multă lume, dintre cei care s-au declarat nemulţumiţi, să nu plece din partid. Spre orele 16 ale zilei de ieri, se pare că munca lor a început să dea rezultate. Posibilii demisionari au declarat că nu intenţionează să plece din partid, ci dimpotrivă vor să realizeze "o construcţie politică din interiorul partidului pentru a realiza