Saptamana aceasta am ales Casa Vernescu, sau ne-a ales Casa pe noi, nu mai stim, inca nu ne-am revenit. Cladirea Vernescu, trebuie sa recunosc, m-a atras dintotdeauna, ca o poseta Louis Vuitton. Dar cum am un puternic simt al ridicolului, mi-am dat seama ca nu am ce sa caut acolo, nici daca as lua un credit de la banca.
Interiorul restaurantului nu este o surpriza, dar te copleseste pur si simplu. Ai impresia ca esti intr-un palat, unde luxul si frumusetea sunt la tot pasul. Cladirea, construita in secolul 19, pastreaza aspectul nobil si broderiile arhitectonice ale vremurilor respective, iar instalatiile moderne si dotarile suplimentare (aer conditionat, sisteme de securitate etc.) au fost adaugate in asa fel incat sa fie simtite ca efecte, dar sa nu se vada. Restaurantul este in mod clar unul de business, dar aceasta clasificare nu este suficienta, iar ca sa mergi la Casa Vernescu nu este suficient sa stii care este cutitul de peste.
Un astfel de restaurant nu putea avea decat un bucatar pe masura, iar Joseph Hadad este cunoscut deja in tot orasul. Tine secrete peste 2.000 de retete din lumea intreaga, dar se declara indragostit pe viata de bucataria frantuzeasca. Hadad a dat show-uri culinare pentru Bill Clinton, François Mitterand, Margaret Thatcher, regele Juan Carlos al Spaniei, Robert de Niro, Madonna si multi altii.
Joseph Hadad are la Vernescu si o scoala de bucatari, carora le preda cu placere orice, dar nu si retetele secrete, pe care le pastreaza numai in minte cu sfintenie. Dupa cum spun responsabilii localului, Executive Chief de la Casa Vernescu are si cateva meniuri speciale, printre care carpaccio de ton cu ficat de gasca soté, servit cu otet balsamic si ghimbir, piept de rata si ficat de gasca cu piuré, alune de padure si ciuperci, servit cu sos de smochine, piept de pui la cuptor cu fistic si coriandru servit cu spanac, ravioli de