La Fundul-Moldovei se desfasoara maine editia 2006 a Festivalului Buna Vestire. Incepand cu luna ianuarie 1990, s-a pus problema unui festival inchinat vietii religioase si astfel, avand ca initiatori pe Ioan Iacob si Filon Lucau, s-a stabilit ca, anual, in jurul sarbatoririi Bunei Vestiri sa se organizeze un festival de cantece si poezii religioase - "Buna Vestire".
Aflata la cea de-a XVI-a editie, actiunea se inscrie pe linia valorificarii bogatelor traditii culturale ale comunei si urmareste atat ridicarea vietii spirituale, cat si educatia moral-religioasa a populatiei.
Anul acesta, festivalul se bucura de un numar crescut de formatii participante, care au contribuit la dezvoltarea sa intr-un festival national. La Fundul-Moldovei si-au dat intalnire formatii corale din aproape toate localitatile judetului Suceava si din majoritatea judetelor tarii. La aceasta editie sunt inscrisi peste 1.000 de artisti amatori.
In spatele acestor realizari se afla munca perseverenta depusa de comitetele de organizare ale festivalului in care s-au implicat primarii comunei, ajutati de preotii celor 3 parohii, de conducerile si colectivele didactice ale scolilor din comuna. Festivalul Buna Vestire constituie si un prilej de etalare a unor forme ale creatiei populare. Astfel, anual sunt organizate si expozitii de oua impistrite, icoane pe lemn si pe sticla, costume si tesaturi populare, sculptura in lemn.
Oltenia isi prezinta ceramica
Duminica la Tismana, in Gorj, are loc Targul de ceramica si seminte. Organizat in fiecare an de hramul satului (Blagovestenia), evenimentul este un bun prilej pentru olarii din regiunile Olteniei de a-si prezenta operele. Targul este atat de vechi incat nici autoritatile locale nu stiu cu exactitate la ce editie a ajuns acest targ.
La Fundul-Moldovei se desfasoara maine editia 2006 a Festivalului Buna