piaţa, după care cei care au refuzat au fost îmbarcaţi în autobuze şi transportaţi la un centru de primire-triere al Ministerului de Interne. Operţiunea de evacuare s-a desfăşurat fără piaţa, după care cei care au refuzat au fost îmbarcaţi în autobuze şi transportaţi la un centru de primire-triere al Ministerului de Interne. Operţiunea de evacuare s-a desfăşurat fără incidente majore. Miliţienii, înarmaţi cu bastoane de cauciuc, nu au recurs la forţă, întrucât participanţii nu au opus nicio rezistenţă. Aleksandr Kozulin, unul dintre foştii candidaţi la alegerile de duminică, a afirmat, în faţa ziariştilor prezenţi la faţa locului, că numărul celor reţinuţi se ridică la 200 de persoane. Acesta a calificat acţiunea forţelor de ordine drept "o neputinţă a autorităţilor". La rândul său, Aleksandr Milinkevici, candidatul forţelor unite ale opoziţiei, a declarat că intenţionează să obţină eliberarea celor reţinuţi "azi şi nu numai azi", prezicând că opoziţia nu renunţă la planul de organizare a mitingului de protest anunţat pentru 25 martie. Potrivit unor ştiri difuzate pe site-ul rusesc Strana Ru, printre persoanele reţinute de autorităţile belaruse s-ar afla şi fostul ambasador al Poloniei la Minsk, M. Maszkewici. Televiziunea de stat belarusă a anunţat că printre cei reţinuţi se află cetăţeni lituanieni şi ucraineni.
Occidentul sprijină acţiunile opoziţiei
Administraţia americană a cerut autorităţilor de la Minsk să organizeze un nou scrutin prezidenţial care "să răspundă standardelor democratice". Potrivit Casei Albe, aceasta reprezintă singura modalitate pentru Belorusia de a crea "un guvern legitim, care să pună capăt autoizolării, ducând la îmbunătăţirea relaţiilor cu comunitatea internaţională".
Ursula Plassnik, ministrul de externe al Austriei, ţara care asigură preşedinţia UE, a cerut ieri autorităţilor beloruse eliberarea tuturor per