Supa din Szalka Ingrediente: 250 g ciolan de vita; 300 g faina; 250 g carne de pui; doua oua; 200 g morcovi; 500 g ciuperci; 100 g radacina de patrunjel; o legatura patrunjel verde; 100 g gulie; sare, condimente; 50 g telina.Mod de preparare: Legumele se curata, se lasa intregi, ciupercile curatate se taie felii, iar patrunjelul verde se toaca marunt. Carnea de vita se pune la fiert in apa rece cu sare; când s-a fiert pe jumatate se adauga carnea de pui si legumele si se continua fierberea la foc mic. Se scot bucatile de carne, puiul se dezoseaza si carnurile se taie cubulete si se toaca. Se condimenteaza cu sare, piper, patrunjel verde, se leaga compozitia cu ou. Aluatul preparat din faina, celalalt ou si putina sare se intinde si se taie in patratele cu latura de 3 cm, se umplu cu umplutura de carne, se formeaza boccelute si se fierb in supa de carne strecurata. Se serveste fierbinte. Salata de pui cu grapefruit roz Ingrediente: 500 g piept de pui fiert; doua grapefruituri roz; doi morcovi fierti; un mar; o salata verde creata; doua linguri de patrunjel verde tocat. Pentru sos: 250 g iaurt; o lingura zeama de lamâie; un praf de chimen; un praf de cimbru uscat; sare; piper.Mod de preparare: Sosul: Intr-un castron se pun iaurtul, zeama de lamâie, praful de chimen, praful de cimbru, sarea si piperul. Se bate totul cu un tel, pentru omogenizare. Pieptul de pui fiert se taie cuburi mici, care se pun in sos impreuna cu grapefruitul, curatat atât de coaja, cât si de pielite, si taiat cuburi. Morcovii fierti se taie rondele fine (daca diametrul legumei este destul de mic) sau cuburi, care se pun in castronul cu sos. Marul se spala, se curata de coaja, se taie in patru, se scoate casa semintelor, apoi se taie cuburi, care se pun in castron. Totul se amesteca impreuna cu sosul, pentru omogenizare. Castronul se pune la rece pâna la servire. Salata verde creata se spala, se zv