Incepand cu 1 ianuarie 2006, Romania a aderat la Standardele Europene care reglementeaza Siguranta Locurilor de Joaca pentru copii.
Un studiu efectuat de Compania Internationala Solutii Urbane - HAGS Romania dezvaluie date ingrijoratoare: din cele aproximativ 5.000 de locuri de joaca existente in Romania, numai doua sunt "montate" - adica se afla in conformitate cu normele europene: Scuarul Luigi Cazzavillan si Parcul Nicolae Iorga din Bucuresti. Totusi, de la 1 ianuarie 1999, potrivit acestor noi standarde impuse de Uniunea Europeana, toate echipamentele de joaca trebuie sa indeplineasca foarte strict conditiile de siguranta si securitate impuse.
CONSIDERENTE DE SIGURANTA. Copiilor le place sa experimenteze, adora sa se catere, sa se strecoare prin locuri (uneori inaccesibile chiar lor) si sa investigheze. Toate astea reprezinta o tentatie pentru ei, dar atrag fel de fel de riscuri pentru cei mici. Controlati-le aceste "ispite".
Cand va aflati cu copiii in spatiile de joaca amenajate intr-un mediu extern, asigurati-va ca hainutele lor nu au snururi, sireturi sau hamuri care ar putea ramane agatate in echipamentele din locurile special amenajate si ar cauza strangularea lor in timpul jocului.
Despre Implementarea in Romania a standardelor europene SR EN 1176 si SR EN 1177, privind siguranta locurilor de joaca din tara noastra, se va vorbi pe larg in conferinta internationala organizata la 31 martie in amfiteatrul "Ion Ionescu de la Brad" (Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, Bucuresti). Incepand cu 1 ianuarie 2006, Romania a aderat la Standardele Europene care reglementeaza Siguranta Locurilor de Joaca pentru copii.
Un studiu efectuat de Compania Internationala Solutii Urbane - HAGS Romania dezvaluie date ingrijoratoare: din cele aproximativ 5.000 de locuri de joaca existente in Romania, numai doua sunt "montate" -