Începutul de weekend a fost foarte animat în Aula Magna a Universităţii „Transilvania”, unde se desfăşura cea de-a treia ediţie a Târgului Internaţional de Carte şi Muzică.
Sâmbătă a fost ziua în care artiştii originari din Braşov, stabiliţi în ţară sau în străinătate, au venit acasă şi nu cu mâna goală, ci cu cărţi şi albume noi. Victor Socaciu şi-a lansat ultima realizare discografică – „Lasă-mi vara... ”, ce cuprinde piese folk compuse în ultimii doi ani, dar şi două melodii mai vechi. Celor prezenţi în Aula Universităţii, solistul braşovean le-a oferit un mic recital. Cunoscutul saxofonist şi compozitor de jazz, Nicolas Simion, născut la rândul său în judeţul Braşov, şi-a lansat ultimul album intitulat „Live in Berlin”, făcând, totodată şi o demonstraţie a virtuozităţii sale în ceea ce priveşte interpretarea la saxofon.
Un moment încărcat de emoţii puternice a fost cel al lansării cărţii „L’ennui chez Pascal et l’acédie” scrisă de Daniela Pălăşan, autoare născută în Braşov, care a studiat la Sorbona, dar care, din păcate, s-a stins din viaţă în 2003, la numai 25 de ani. Volumul apărut la Editura Eikon din Cluj-Napoca a fost apreciat de preoţii profesori Nicolae Moşoiu şi Ovidiu Moceanu ca fiind unul de mare substanţă şi care dovedeşte faptul că Daniela Pălăşan a înţeles că omul nu poate exista fără Dumnezeu.
Seara de sâmbătă a fost încheiată de primarul George Scripcaru care a oferit diplome de participare managerilor editurilor şi caselor de discuri prezente la Târg.
Ieri a fost ziua dedicată muzicii populare, o serie de interpreţi lansându-şi albumele cu prilejul Târgului Internaţional de Carte şi Muzică de la Braşov: Maria Butaciu - „De ce cânt, aş tot cânta”, Floarea Calotă - „Cântece vechi”, Lucia Sestraş - „Vai, amară, poamă-i viaţa!” şi Dumitru Dobrican - „De jucat şi de-ascultat”. Sergiu Vitalian Vaida, cunoscut realizator de tel