Se compune din 4 sendiviciuri pregatite cu paine-bagheta (subtire si lunga), taiata pe lungime si apoi fiecare bucata taiata pe latime in doua. Indiferent pe care dintre retetele prezentate o veti alege, ele nu au mai mult de 250 de calorii fiecare. Se mananca 3-4 sendiviciuri pe zi, la mesele principale, in loc de meniul obisnuit.
O zi de dieta cu paine
Micul dejun - Beti mai intai un pahar de apa minerala trezita (lasata de cu seara deschisa), in care stoarceti o jumatate de lamaie sau o lamaie intreaga. Mancati un sendvici, la alegere.
Ora 11.00 - Un pahar de iaurt degresat sau un borcanel de chefir.
Pranz - Mancati doua sendiviciuri la alegere.
Ora 16.00 - Mancati un fruct, la alegere.
Cina - Un sendivici si un ceai de plante, indulcit cu putina miere.
Lichide - Cel putin 1,5 l apa de baut (buna) sau apa minerala trezita. Se permite o singura cafea sau ceai negru pe zi.
Cateva retete
de sendiviciuri
Sendvici vegetarian
Amestecati 100 g branza de vaci cu un morcov ras pe razatoarea cea mica, cu un catel de usturoi si 3-4 fire tocate de patrunjel. Puneti pe fetele interioare ale sendviciului doua foi de salata, iar deasupra - umplutura de branza.
Sendvici elvetian
Ungeti painea cu un strat de mustar. Presarati peste el patrunjel tocat, apoi puneti doua felii de cascaval si intre ele un ou fiert tare, taiat felii.
Sendvici american
Doua jumatati de bagheta se acopera cu foi de salata, peste care se pun friptura rece si cateva rotocoale de castraveti murati sau un strat subtire de ketchup.
Sendvici cu nuci
Se amesteca branza de vaci cu putina telemea rasa, 4 nuci pisate si 2 lingurite de suc de portocale. Jumatatile de bagheta se acopera cu foi de salata sau de spanac si se aplica compozitia de branza.
Sen