(Foto: Ziarul de Sibiu)
Ingrid Zaarour are 30 de ani si este presedintele Autoritatii pentru Restituirea Proprietatilor. Sub semnatura ei a fost retrocedat Muzeul Brukenthal, fapt pentru care a fost data in judecata de un grup de sibieni, condusi de secretarul organizatiei locale a PSD. Bunicii lui Ingrid Zaarour erau din Tichindeal.
Acum, mai vine la Sibiu doar in concedii. Pe partea profesionala, Ingrid Zaarour promite o lege de protectie a celor dati afara din casele retrocedate.
Reporter: A fost grea decizia retrocedarii Brukenthalului?
Ingrid Zaarour: Pana am avut toate actele si cartea funciara si traducerile, va dati seama – orice decizie, pana o iei, este foarte grea. Iar aceasta are in spate foarte multe documente.
Rep.: Cu alte cuvinte, o sibianca ce retrocedeaza Muzeul Brukenthal?
I.Z: Sunt de langa Sibiu, de la Tichideal. Ma rog, din judetul Sibiu. Mi-am petrecut vacantele acolo. Chiar ce parere aveti de retrocedarea Brukenthalului?
Rep.: Eu va intreb pe dumneavoastra de acest lucru.
I.Z: Din punctul meu este foarte binevenita aceasta retrocedare. Pentru ca, va dati seama, muzeul o sa ramana muzeu. O sa fie, poate, mai bine conservat, iar in 2007, cand Sibiul o sa fie Capitala Culturala Europeana o sa atraga tot mai multi turisti, speram. Este un beneficiu adus tarii.
Stim cu totii ca va fi administrat si de Biserica Evanghelica in comun cu statul roman.
„Sunt un monstru, in Sibiu?"
Rep.: Nu ati intampinat nici o opozitie in luarea acestei decizii?
I.Z: Stiu ca am primit adrese din partea domnului deputat Cindrea, prin care s-a opus retrocedarii a cerut anularea acelei decizii. Acte de pre