Salata cu broccoli si conopida
Ingrediente (pentru 4-5 persoane): 1 conopida mica, 1 broccoli, 2 morcovi, 1 andiva, 2 tulpini de telina, 1 ceapa de arpagic, 8 felii subtiri de bacon. Pentru sos: 3 linguri ulei de masline, 3 linguri smantana subtire, 1 lamaie, 1/2 lingurita mustar, 1 varf de cutit praf de curry, sare, piper.
Mod de preparare:
Desfaceti buchetele conopida si broccoli si spalati-le bine sub jetul de apa rece.
Curatati morcovii si taiati-i bastonase subtiri.
Fierbeti in aburi - circa 10 minute - conopida si broccoli, adaugati morcovii si mai lasati-i sa fiarba inca 5 minute.
Puneti legumele intr-un castron, turnati peste ele 3 linguri cu ulei, sarati-le si piperati-le si lasati-le sa se raceasca.
Desfaceti andiva frunza cu frunza, spalati tulpinile de telina si taiati-le bucati, tocati ceapa curatata si puneti-le pe toate in castronul cu conopida, broccoli si morcovi.
Prajiti baconul taiat felii intr-o tigaie (fara ulei) si lasati-le sa se rumeneasca.
Amestecati, intr-un bol, mustarul, zeama de lamaie si smantana, adaugati sare, piper si curry, turnati sosul peste legume si amestecati-le bine. Asezati peste salata feliile de bacon si serviti-o imediat.
Risotto cu gulii si patrunjel verde
Ingrediente (pentru 4 portii): 3 gulii (cca 700 g), 1 ceapa, 50 g unt, sare, piper, 300 g orez (Rizo-Scotti bob cu bob), 100 ml vin alb sec, 1 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa), 1 legatura patrunjel verde (eventual cret), 1 lingurita coaja rasa de lamaie, 2 linguri branza de vaci, 50 g cascaval ras.
Mod de preparare:
Se curata guliile si se taie cubulete de circa 1 cm, iar ceapa curatata se toaca marunt.
Se dunstuiesc guliile in 20 g de unt incins, se condimenteaza, se scot din tigaie si se pun deoparte.
Se pune si restul de unt la incins si se caleste ceapa, dupa