Arome de la bastinasi, retete de la italieni, francezi, ucraineni si alte popoare europene, tehnici de preparare combinate. La final, a aparut mancarea traditionala canadiana.
Cateva ore petrecute in Clubul Ambasadei Canadei din Bucuresti m-au facut sa imi doresc sa mananc cateva bucate specifice acestei tari. Julie Dub... si Susan Barr, doua canadience care traiesc in Romania, m-au imbiat cu tot felul de delicatese, preparate exact ca in Tara Artarului. Langa ele a stat tot timpul Ioana Spiridonica Academic, Cultural and Public Affairs Officer, care, dupa ce a vizitat si ea Canada, a ajuns sa tanjeasca dupa bucatele de acolo.
ACCESORII. Canadienii pun foarte mare accent pe arta culinara. Cartile de bucate sunt nelipsite din bucatariile gospodinelor. Nu este vorba numai despre cele editate de tipografii mari. Fiecare comunitate are cartea ei de bucate. Susan Bar a venit cu o carte de bucate la alcatuirea careia au contribuit toti parintii de la scoala la care a invatat fiul canadiencei. Nici doamnele care joaca bridge nu s-au lasat mai prejos si au scos si ele o carte de bucate, "The best of bridge". Insa cartea de capatai a canadiencelor este "The joy of cooking", despre care Julie Dub... spune ca iti explica tot ceea ce ai nevoie sa stii pentru a fi o buna gospodina.
SIROPUL. Discutia despre bucataria canadiana a inceput cu siropul de artar, care este "cel mai traditional" dintre toate produsele canadiene. Julie Dub... justifica acest lucru prin faptul ca a fost folosit de bastinasi din cele mai vechi timpuri. Acestia insa nu il fierbeau, cum fac astazi gospodinele. Procedeul ar dura mult prea mult. Siropul de artar a ramas foarte des folosit, pentru ca este o adevarata sursa de energie. Bastinasii il foloseau pentru a indulci orice mancare. Fructele de padure fac si ele parte din dieta obisnuita a unui canadian. Tartele cu fructe de padure, brios