Starea de tensiune in randul cadrelor medicale din ambulatoriul Spitalului Coltea creste pe zi ce trece. In data de 10 martie a.c., la sediul unitatii spitalicesti, a avut loc o sedinta la care au participat, printre altii, directorul general al spitalului, prof. dr. C.R. Popescu, si directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti (DSPMB), conf. dr. Adrian Neacsu. Atunci, s-a stabilit ca va fi demolata cladirea in care functioneaza ambulatoriul Spitalului Coltea, iar personalul si aparatura de aici vor fi mutate in cladirea in care a functionat Sectia exterioara a Spitalului Clinic de Urgenta ''Sf. Pantelimon''. Aceasta presupunea transferarea ambulatoriului Spitalului Coltea, situata pe Str. I.C. Bratianu, nr. 1, sector 3, intr-o cladire ''dezafectata'' situata in Soseaua Pantelimon, nr. 27, sector 2.
''Mutarea'', conform procesului-verbal incheiat in 10 martie a.c., urma sa aiba loc pana la 10 aprilie a.c.. Cadrele medicale din ambulatoriul Spitalului Coltea au fost instiintate despre aceasta decizie in 15 martie a.c.. Acestea sunt revoltate fata de demolarea sediului in care isi desfasoara activitatea si fata de transferarea intr-o cladire aflata in litigiu. In memoriul adresat presedintelui Traian Basescu si ministrului Sanatatii Eugen Nicolaescu, cele 80 de cadre medicale precizeaza ca ''Sectia exterioara a Spitalului «Sf. Pantelimon» nu este in totalitate dezafectata, iar cladirea este in litigiu, fiind revendicata de fostii proprietari.
Cladirea in care functioneaza ambulatoriul Spitalului Coltea este in centrul istoric al Bucurestiului, iar Primaria Capitalei a luat decizia de sistare a demolarii oricarei cladiri de acest gen''. Totodata, cadrele medicale de aici sustin ca ambulatoriului ii revin aproape 150.000 de pacienti din sectorul 3: ''In urma mutarii in sectorul 2 noi vom pierde acesti pacienti. In plus, ambul