Sala Palatului Roznovanu, neîncăpătoare pentru invitaţii Centrului Cultural Francez Comisiei Europene, Jonathan Scheele, şi ambasadorul Franţei în România, Herve Bolot. După ce s-au delectat cu cele mai alese bucate franţuzeşti, invitaţii au dansat până la miezul nopţii.
P entru câteva ore, Sala Mare a Palatului Roznovanu, sediul primăriei, a devenit neîncăpătoare. Numeroase personalităţi din ţară şi din străinătate au răspuns invitaţiei Centrului Cultural Francez, dar şi municipalităţii ieşene, de a participa la Balul Francofoniei. Acestora li s-au alăturat zeci de studenţi din Republica Moldova, Bulgaria, Macedonia şi România, care participă, zilele acestea, la Întrunirea asociaţiilor francofone studenţeşti din Europa Centrală şi de Est. Cele mai elegante au fost doamnele, care s-au întrecut în a-şi etala toaletele, dar şi bijuteriile. După discursurile de deschidere a Balului din partea primarului Gheorghe Nichita, a şefului CE la Bucureşti, Jonathan Scheele, şi a ambasadorului Franţei, s-a dat startul la distracţie.
Păstrăv afumat şi medalion de căprioară cu fructe tropicale
Pe ritmuri de şansonete, invitaţii s-au delectat mai întâi cu specialităţi franţuzeşti. Aşezate estetic pe mese, felurile au făcut cu ochiul invitaţilor, care nu s-au putut abţine să nu guste din fiecare. Meniul a inclus păstrăv afumat, medalion de căprioară cu fructe tropicale şi diferite salate. Atmosfera s-a încins uşor, iar startul la dans a fost dat de studenţi. Lor li s-au alăturat profesori şi rectori ai universităţilor francofone din patru ţări. S-a dansat pe muzică franţuzească, cântată live de François Cutlin. În tot acest timp, cei doi diplomaţi prezenţi la bal, Jonathan Scheele şi Herve Bolot, au fost mai rezervaţi, preferând să admire obiectele expuse în sală sau să glumească cu autorităţile locale. Balul Francofoniei s-a încheiat puţin după miezul n