din trafic a fost asigurat de metrou şi autobuze şi Turnul Eiffel a fost închis. şapte dintre cele opt federaţii sindicale din transporturile feroviare au avertizat că vor intra în grevă în din trafic a fost asigurat de metrou şi autobuze şi Turnul Eiffel a fost închis.
şapte dintre cele opt federaţii sindicale din transporturile feroviare au avertizat că vor intra în grevă în semn de protest faţă de contractul primului loc de muncă până astăzi la ora 08.00 . În paralel vor avea loc mişcări de protest în toată ţara, dar mai ales la Paris. Luni au fost semnalate noi incidente, marcate de incendierea sau spargerea unor autovehicule, la Paris, în zona suburbiei Saint-Denis. Reporteri, operatori tv şi fotoreporteri aflaţi în zonă au fost agresaţi la grămadă de tinerii liceeni revoltaţi, unii dintre aceşti protestatari îndemnând la "lichidarea jurnaliştilor" şi strigându-şi ura faţă de presă, deşi aceasta nu are nicio vină în cazul Legii CPE. Potrivit unor observatori, protestatarii îi reproşează presei că nu protestează alături de ei.
Villepin, somat să abroge legea
Premierul francez, Dominique de Villepin, i-a invitat, pentru astăzi, la o întâlnire pe reprezentanţii sindicatelor şi ai organizaţiilor studenţeşti. El a trimis invitaţiile în scris, precizând că vor fi discutate mai ales modificările care ar trebui aduse legii privind contractul primului loc de muncă, dar sindicatele au respins iniţiativa, pentru că sindicatele doresc retragerea legii, nu doar modificarea acesteia. Francezii aşteaptă de la şeful statului o intervenţie salvatoare. Potrivit unui sondaj apărut în "Journal de Dimanche", circa 83 la sută din francezi doresc ca preşedintele Jacques Chirac să se implice mai mult în soluţionarea crizei. Secretarul general al sindicatului Forţa Muncitorească, Jean-Claude Mailly , a declarat că "va propune continuarea grevei" în cazul în