Liderii coalitiei nu au reusit sa ajunga la un acord in privinta eliminarii privilegiilor parlamentarilor. Potrivit vicepresedintelui PD, Cristian Radulescu, luarea unei decizii a fost impiedicata de faptul ca la sedinta Consiliului de Conducere al Coalitiei de luni seara nu au fost prezenti toti presedintii partidelor din arcul guvernamental.
"Nivelul la care erau reprezentate partidele nu indreptatea formularea unei solutii comune", a precizat Cristian Radulescu.
De la sedinta coalitiei a lipsit presedintele PC, Dan Voiculescu, iar presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a parasit sala dupa sedinta Aliantei, urmat la scurt timp de presedintele PD, Emil Boc. La propunerea PD, Alianta a decis, luni seara, ca efectele celor doua articole ce vizeaza pensiile si indemnizatiile tranzitorii sa fie suspendate prin ordonanta de urgenta, la data intrarii in vigoare a noii legi privind statutul parlamentarilor.
In plus, PNL si PD vor promova o noua initiativa legislativa pentru modificarea pe fond a legii, "astfel incat sa devina acceptabila si sa nu sfideze opinia publica, asa cum se intampla in momentul de fata", a precizat Emil Boc. In plus, pentru situatia creata, el a dat vina pe UDMR si PC.
Liderul democrat a sustinut ca cei ce au votat pentru eliminarea privilegiilor in prima faza au fost parlamentarii PNL si PD.
"Daca UDMR si PC ar fi votat alaturi de noi, nu am fi fost in situatia de a suspenda efectele acestei legi", a sustinut Boc.
Inainte de intalnirea liderilor Aliantei, Tariceanu a spus ca o eventuala ordonanta de urgenta pentru suspendarea unor prevederi controversate din statutul parlamentarilor este posibila abia dupa intrarea in vigoare a legii si, implicit, dupa ce aceasta isi produce efectele juridice.
"Este o chestiune complicata din punct de vedere juridic, pentru ca nu avem o solutie care sa poata regla ac