Angajatorii vor fi obligati, in cazul transferului de proprietate, sa preia contractele de munca ale angajatilor, renegocierea acestora fiind posibila dupa un an, potrivit unei legi care se va aplica dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.
Legea va fi aplicabila tuturor agentilor economici de pe teritoriul Romaniei, indiferent de forma de proprietate. Salariatii trebuie informati in scris, in termen de 30 de zile, cu privire la data si la conditiile transferului, precum si legat de implicatiile acestuia asupra personalului, iar aceasta obligatie trebuie respectata indiferent cine ia deciziile rezultate din transfer. Mai mult, in cazul in care sunt preconizate masuri care afecteaza personalul, angajatii si cei care aplica aceste masuri trebuie sa ajunga la un acord cu 30 de zile inainte de a avea loc transferul.
RENEGOCIERI. Ordonanta inca in vigoare da angajatilor si noului patron dreptul de a renegocia de comun acord contractul, in schimb, noua lege prevede ca acest lucru nu mai este posibil mai devreme de un an de la efectuarea transferului de proprietate.
Legea introduce sanctiuni pentru incalcarea obligatiilor, fiind prevazute amenzi intre 1.500 si 3.000 de lei. Aceasta lege va intra in vigoare la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Angajatorii vor fi obligati, in cazul transferului de proprietate, sa preia contractele de munca ale angajatilor, renegocierea acestora fiind posibila dupa un an, potrivit unei legi care se va aplica dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.
Legea va fi aplicabila tuturor agentilor economici de pe teritoriul Romaniei, indiferent de forma de proprietate. Salariatii trebuie informati in scris, in termen de 30 de zile, cu privire la data si la conditiile transferului, precum si legat de implicatiile acestuia asupra personalului, iar aceasta obligatie trebuie respectata indiferent cine ia deciziile