Venit pentru prima data in Romania in anul 1991, directorul comercial al companiei Cramele Recas a avut nevoie de doar doi ani pentru a realiza importanta industriei de vinuri pe piata romaneasca. "Am venit in Romania in 1991, la un an de la absolvirea facultatii si am inceput prima afacere. Dupa 1992, am considerat ca afacerile cu vin reprezinta o oportunitate.
Am continuat studiile suplimentare in Anglia, unde am obtinut certificarile «Higher Certificate» si diploma «Wine and Spirit Education Trust» - calificari care cuprind atat partea tehnica a industriei vinurilor, cat si partea comerciala", ne-a marturisit Philip Cox.
Prima afacere pe care a avut-o a fost tot in domeniul bauturilor alcoolice, o firma importatoare de bere. "Am inceput cu un palet pe care l-am achizitionat cu banii castigati in vacantele de vara din timpul studentiei in Anglia", isi aminteste cu nostalgie Cox. Ideea de a investi in Cramele Recas a avut-o inca din anul 1993 cand a avut primul contact cu produsele Recas. Calitatea materiei prime din zona era recunoscuta inca de pe atunci. Investitia propriu-zisa a facut-o in anul 1999.
Impactul mediului de afaceri din Romania
Diferentele existente intre mediul de afaceri din Marea Britanie si cel local s-au resimtit inca de la inceput.
"Exista prea multe situatii in care producatorii sunt defavorizati de un mediu concurential incorect - anumite firme nu respecta legislatia in vigoare si nu platesc aceleasi taxe si impozite.
In industria noastra exista o semnificativa cantitate de marfa falsificata pe piata si foarte multe firme care fie nu platesc impozite deloc, fie obtin la nesfarsit reesalonarile - ce dezavantajeaza firmele precum Cramele Recas care se incadreaza in spiritul legii", sustine Cox.
Ultimii doi ani au insemnat o tendinta de imbunatatire a serviciilor in domeniul administrati