Mai multi agenti de paza de la unitatile miniere din Valea Jiului au fost pusi sub urmarire penala, dupa ce Corpul de Control al CNH a descoperit ca paznicii, folosindu-se de pontaje fictive, si-ar fi decontat zeci de mii de ore pe care nu le-au efectuat. Practic, spun procurorii din Petrosani, un paznic aparea simultan la mai multe unitati miniere si efectua paza, paradoxal, nu mai putin de 25,5 ore pe zi ! Seful Corpului de Control al CNH, Sorin Petrescu, a declarat, ieri, citat de Mediafax, ca verificarile au vizat trimestrul al patrulea al anului 2004 si trimestrele unu, doi si trei din 2005, iar pentru toata perioada au fost descoperite grave nereguli, astfel ca dosarul a fost trimis Politiei. "Era vorba de un prejudiciu creat companiei de ordinul sutelor de milioane de lei prin pontarea fictiva a zeci de mii de ore", a spus Petrescu.
Procurorul Dumitra Ilinca a declarat ca dosarul pontajelor fictive a ajus la Parchetul Judecatoriei Petrosani, cu propunerea de trimitere in judecata. Potrivit acesteia, a fost inceputa urmarirea penala impotriva mai multor angajati ai SC Protector International, precum si a directorului coordonator al firmei de paza Gheorghe Negrut si a lui Gheorghe Tita Bozai, inspector sef la Protector.
Cei implicati in aceasta ilegalitate sunt acuzati de inselaciune si fals, iar daca vor fi gasiti vinovati risca o pedeapsa cu inchisoarea cuprinsa intre 3 si 15 ani. Prejudiciul estimativ se ridica la peste 1,5 miliarde de lei vechi, iar reprezentantii firmei de paza si-au recunoscut vina si au fost de acord sa returneze companiei banii luati in plus.
Mai multi agenti de paza de la unitatile miniere din Valea Jiului au fost pusi sub urmarire penala, dupa ce Corpul de Control al CNH a descoperit ca paznicii, folosindu-se de pontaje fictive, si-ar fi decontat zeci de mii de ore pe care nu le-au efectuat. Practic, spun procurorii