Cântă prin cluburi". Ar vrea să treacă de această etapă, dar le lipseşte publicitatea. Pe la televizor apar doar norocoşii, iar prin presă rareori se aminteşte de ei. "Noi încercăm să Cântă prin cluburi". Ar vrea să treacă de această etapă, dar le lipseşte publicitatea. Pe la televizor apar doar norocoşii, iar prin presă rareori se aminteşte de ei. "Noi încercăm să cântăm pe înţelesul tuturor, să fim plăcuţi. Nu folosim anumite clişee care prind în momentul acesta. Vrem să ne diferenţiem cât mai mult şi să fim rezonabili, în acelaşi timp. Ne-ar plăcea să fim mai mediatizaţi, ar însemna o activitate constantă, mai stabilă. Momentan, nu avem siguranţă", spune Radu Szucs de la "Blackbeers". De şapte ani de când există, "Blackbeers" (bere neagră - un simbol la irlandezi) au abordat rock-ul celtic şi sunt deschişi în faţa noului, dar fără compromisuri. Pentru "Pistol cu capse" (punk-rock), muzica e, momentan, un hobby. Nu vor să dea bir cu fugiţii şi să-şi încerce norocul în afară. "Dacă o să avem valoare, întâi să avem aici", subliniază chitaristul Dan Cozmuţă.
Încadrate cu sau fără voia lor la "muzică underground", sute de astfel de trupe din toată ţara se confruntă cu eterna problemă. Nicio casă de discuri nu vrea să îi ia sub aripă, pentru că "ceea ce fac ei nu se vinde". "Am avut discuţii cu directorii unor case de discuri, care au spus că momentan sunt interesaţi să producă altceva. Nu-i nimic. Facem noi singuri tot", ne-a declarat Shole de la "Crize". Ei merg pe ideea DIY (Do it yourself). A cânta în cluburi nu este un lucru rău, e chiar "o experienţă foarte interesantă. E un fel de practică pe care o faci. Ne antrenăm în cluburile din România pentru a ieşi afară", mai spune Shole.
Din ceea ce fac ei acum nu se câştigă prea mult. Au şi un al doilea job care, practic, le asigură traiul. "Trei dintre noi suntem studenţi. Chitaristul este profesor de muzi