Zilele acestea a avut loc, la Mamaia "Conferinta internationala asupra cooperarii interregionale in bazinul Marii Negre", la care au participat peste 150 de reprezentanti ai Consiliului Europei si ai statelor situate in zona Marii Negre (Bulgaria, Romania, Moldova, Federatia Rusa, Ucraina, Georgia, Turcia, Azerbaidjan si Armenia).
Prezent la conferinta, presedintele Traian Basescu a subliniat importanta constituirii acestei euroregiuni sub aspect economic, insa mai ales pentru mentinerea pacii in zona: "Speram ca aceasta regiune, zguduita pana nu demult de conflicte, strategice, va deveni una de colaborare si se va constitui intr-un pilon de pace si stabilitate in zona". Dupa conferinta, presedintele a plecat grabit pentru a-si vizita mama.
COOPERARE. Euroregiunea Marii Negre va reprezenta o forma de cooperare intre statele din zona, la nivelul autoritatilor locale. Prin aceasta se vizeaza dezvoltarea unor proiecte economice, de mediu, culturale si privind drepturile omului, care sa corespunda intereselor tuturor celor implicati. Presedintele Congresului Autoritatilor Locale si Regionale al Consiliului Europei, Giovanni di Stasi, a exemplificat in acest sens posibilitatea crearii unei infrastructuri de transport pe Marea Neagra, capitol la care zona, momentan, este deficitara. Zilele acestea a avut loc, la Mamaia "Conferinta internationala asupra cooperarii interregionale in bazinul Marii Negre", la care au participat peste 150 de reprezentanti ai Consiliului Europei si ai statelor situate in zona Marii Negre (Bulgaria, Romania, Moldova, Federatia Rusa, Ucraina, Georgia, Turcia, Azerbaidjan si Armenia).
Prezent la conferinta, presedintele Traian Basescu a subliniat importanta constituirii acestei euroregiuni sub aspect economic, insa mai ales pentru mentinerea pacii in zona: "Speram ca aceasta regiune, zguduita pana nu demult de conflicte, strategic