Liviu Spataru(Foto: )
Primarul municipiului Resita, Liviu Spataru, nu a facut nici un secret din intentia sa de a demisiona din PNL, in ultimele zile.
Prima data a declarat public ca ia foarte in serios o atare varianta la sedinta de Consiliu Local din aceasta saptamana, dupa ce s-a trezit ca unii dintre alesi cu aceeasi apartenenta politica au votat alaturi de PSD si PRM pentru respingerea unor proiecte initiate de el.
Conflictul dintre liberali mocneste de mai multa vreme. Gurile rele sustin ca declansarea ostilitatilor s-ar fi produs chiar dupa alegerile locale din 2004, in conditiile in care gruparea liberala locala ar fi avut un statut aparte, la nivel national, prin sustinerea lui Theodor Stolojan, via Mona Musca.
Conform acestei variante, retragerea treptata a celor doua personalitati din primul rand al politicii liberale ar fi atras marginalizarea filialei PNL de catre conducerea centrala.
Alte surse sustin ca accentuarea disputelor interne l-ar fi determinat pe chirurgul Gavril Soran sa opteze pentru partid in defavoarea Prefecturii, de la inceputul acestui an.
Cert este, in privinta acestei variante, desi postul fusese castigat de liberali si desemnarea succesorului lui Soran trebuia decisa de premierul Calin Popescu-Tariceanu, au fost necesare luni de zile pana cand seful Guvernului a decis sa numeasca in functie succesorul desemnat, la momentul plecarii, de seful liberalilor caraseni.
In lunile in care judetul Caras-Severin nu a avut prefect, functia acestuia a fost oarecum acoperita de presedintele Consiliului Judetean, Sorin Frunzaverde.
Scadenta defavorabila
In multe situatii, Frunzaverde a trebuit sa intervina pentru rezolvarea unor probleme aflate in aria de compet