de reprezentanţii prefecturii, ai consiliului judeţean, dar şi de primari din judeţ, invitaţi să participe la aplicaţie.
De asemenea, pe bulevardul din Panciu, unde a avut loc simularea, s-a adunat aproape toată suflarea oraşului, curioasă să-i vadă în acţiune pe cei care ar trebui să le salveze viaţa în cazul producerii unui cutremur. Mulţi dintre privitori nu au înţeles exact despre ce este vorba. O femeie s-a arătat nemulţumită, de exemplu, de faptul că unul dintre cei "salvaţi" se prefăcea că ar fi rănit. "Pe ăla de ce îl luaţi cu targa, nu vedeţi că se preface? Nu are nimic!", striga femeia la voluntarii de Cruce Roşie care participau la exerciţiu. Indignat, un alt privitor i-a explicat femeii că totul este o simplă aplicaţie.
Prefectul vrea şi o simulare de inundaţii
După terminarea aplicaţiei, caracterizată de prefectul Ion Oprea drept "un succes", autorităţile au fost invitate să viziteze adăpostul de protecţie civilă din Panciu, nefinalizat încă. Apoi, toată lumea a mers pe stadion, unde a fost organizată o tabără pentru sinistraţii rămaşi pe drumuri după producerea cutremurului. La 10 noiembrie 1940, oraşul Panciu a fost aproape distrus de un cutremur de 7,4 grade Richter. În urma acestui seism, doar patru case au mai rămas în picioare, în dezastru fiind ucise 42 de persoane, alte 70 fiind rănite. Prefectul Ion Oprea, care este preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a precizat că, în luna aprilie, ISU Vrancea va organiza o altă aplicaţie, de această dată pentru intervenţii în caz de inundaţii, în comuna Suraia, grav afectată de inundaţiile din iunie 2005.