(Foto: )
Presedintele-director general al Televiziunii Romane a marturisit ca si-a dorit un film simplu, nu unul in care sa spuna totul, „cum e tentatia la debut" si ca a cautat ceva vreme pina sa gaseasca in literatura contemporana de la noi, din urma cu cinci ani, o poveste despre maturizarea unor tineri.
A dat peste cartea omonima a Ceciliei Stefanescu, pe care a citit-o undeva in Ardeal, in preajma Anului Nou. S-a gindit ca e cumplit de greu de ecranizat. Dar a intilnit-o pe Cecilia si au decis sa faca un scenariu. Autoarea cartii a fost cea care a scris, pina la urma, mai mult scenariul. O mina de ajutor a dat in ultima faza si Razvan Radulescu, colaboratorul lui Cristi Puiu.
Rezultatul e un film despre deruta afectiva a unor tineri de 18-19 ani. Legaturile dintre cei trei protagonisti, doua fete si un baiat, se intimpla, insa, sa nu fie dintre cele mai frecvente. Alex(andra) si Kiki, colege la Facultatea de Litere, sint indragostite una de alta. Kiki si Sandu, doi frati care, in ochii parintilor, au ciondaneli familiale, sint indragostiti unul de altul.
Ambele relatii, desi disproportionat explorate in film, sint privite fara prejudecati. Tocmai de aceea orice reactie de infiorare in fata „imoralitatii" ar fi exagerata. „Ne-am propus un film in care accentul sa fie pus pe povestea de dragoste. (...) Un film de dragoste despre niste oameni tineri, azi, in Romania", a afirmat regizorul.
„Nu-i vorba despre o poveste de gen. E un film despre tulburarile virstei", a spus, la rindul ei, Cecilia Stefanescu.
Despre iubire pe fondul unei relatii lesbiene
Tudor Chirila, interpretul lui Sandu, a pus punctul pe i: „Eu cred ca, pina la urma, nu trebuie sa ne ferim ca acest film e si despre lesbiene. Pent