adoptarea rapidă a Legii lustraţiei, fără tergiversări. Această modalitate de adoptare a Legii lustraţiei va provoca înaintarea unei moţiuni de cenzură, din partea celor care nu doresc ca adoptarea rapidă a Legii lustraţiei, fără tergiversări. Această modalitate de adoptare a Legii lustraţiei va provoca înaintarea unei moţiuni de cenzură, din partea celor care nu doresc ca această lege să existe în România. Astfel, se va vedea foarte clar cine doreşte şi cine nu doreşte cu adevărat adoptarea Legii lustraţiei, dincolo de orice campanii de imagine", se afirmă într-un comunicat al PD, semnat de Boc. Liderul PD a susţinut , cu acest prilej, că partidul său "sprijină ferm" deconspirarea fostei securităţi. Boc nu a pomenit însă, în acest comunicat, despre scandalul pe care partidul său l-a declanşat la CNSAS.
UDMR: "O idee năstruşnică"
Vicepreşedintele UDMR Borbely Laszlo a declarat, ieri, pentru Mediafax, că Legea lustraţiei trebuie dezbătută în parlament, calificând propunerea preşedintelui PD, Emil Boc, de adoptare a legii prin asumarea răspunderii, drept o "idee năstruşnică". Susţinând că partenerii de guvernare vin tot mai des cu "idei năstruşnice", Borbely a declarat că, în interiorul coaliţiei, nu au fost dezbătute nici măcar principiile care au stat la baza Legii lustraţiei. "Nu este o lege discutată articol cu articol în coaliţie", a spus oficialul UDMR. El a arătat că reprezentanţii partidelor aflate la guvernare ar putea totuşi să-şi impună punctul de vedere privind Legea lustraţiei în faţa majorităţii din parlament, deşi această majoritate nu este una "prea spectaculoasă".
PNL: Propunerea lui Boc nu repară criza din CNSAS
Liberalii consideră că propunerea preşedintelui PD, Emil Boc, ca guvernul să îşi asume răspunderea pe Legea lustraţiei nu îi absolvă pe democraţi de responsabilitate pentru criza din CNSAS. "Emil Bo