Penne cu otet balsamic
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 lingura ulei de masline, 1 catel de usturoi, 1 legatura de busuioc verde, 500 g rosii decojite, 170 g penne (macaroane scurte si striate), 10 cl ulei de masline, 3 linguri otet balsamic, 1/2 lingurita zahar brun, 80 g parmezan ras, sare, piper.
Mod de preparare:
Incingeti uleiul intr-o cratita si rumeniti usturoiul tocat marunt. Adaugati apoi 1/4 din busuioc (taiat cu foarfeca) si rosiile taiate bucati, amestecati si lasati-le sa fiarba, pana ce se ingroasa sosul. Gustati de sare si piper si incorporati si busuiocul ramas.
Fierbeti macaroanele "al dente" in apa cu sare si lasati-le sa se scurga.
Puneti-le intr-o cratita impreuna cu uleiul de masline si lasati-le pe foc sa se incinga. Adaugati otetul si zaharul si amestecati, pana ce se rumenesc macaroanele.
Incorporati jumatate din parmezanul ras si sosul de rosii si serviti-le calde, cu restul de branza rasa.
Melcisori cu legume
Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g fasole uscata (alba), 150 g fasole verde, 1 dovlecel, 1 morcov, 1/2 ardei iute rosu, 1 ardei gras galben, 1/2 lingura zahar, 1 priza seminte de marar, 6 cl otet de vin (alb), 5 cl ulei de masline, 340 g conchiglia (melcisori), sare, piper.
Inmuiati fasolea uscata in apa rece de cu seara, iar a doua zi clatiti-o bine, acoperiti-o cu apa sarata, lasati-o sa fiarba 30 de minute si clatiti-o din nou.
Puneti o oala cu apa pe foc si cand incepe sa clocoteasca apa, introduceti 30 de secunde legumele si ardeiul iute si clatiti-le apoi cu apa rece.
Puneti intr-o craticioara otetul, zaharul, mararul, un varf de cutit de sare si 2 linguri cu apa, lasati sa fiarba pana ce se dizolva zaharul, turnati aceasta zeama, impreuna cu uleiul de masline, peste legume si lasati-le sa se patrunda o ora.
Fierbeti pastele in