Cele mai proaspete vin din comunele de la marginea Capitalei mai mici decât la supermarket.
Preţurile cele mai bune, în Obor
Cea mai bogată ofertă este cea de ridichi şi ceapă. Fie că vorbim de Piaţa Obor, Virtuţii sau Piaţa 1 Mai, tarabele sunt pline de verdeţuri. Produsele sunt de cea mai bună calitate, "netratate, neforţate", se laudă vânzătorii. Preţurile variază şi în funcţie de zonă. Dacă în Obor o legătură de ceapă este 5.000 de lei vechi, în Piaţa Virtuţii, din cartierul Crângaşi, aceasta este 8.000 lei, iar în Piaţa 1 Mai ajunge şi la 10.000 lei vechi. Ridichile proaspete, aduse din comuna Berceni, costă de la 5.000 la 10.000 lei vechi legătura. Sau, dacă aveţi noroc, puteţi să cumpăraţi şi "trei legături la 10.000". Pieţarii vă învaţă şi cum să verificaţi marfa: "Apăsaţi pe ridiche şi, dacă e moale, înseamnă că e veche", explică un producător. Nici salata nu e mai puţin prezentă. Obişnuită sau creaţă, mai bogată sau cu câteva frunze, aceasta costă de la 10.000 de lei bucata în sus. În Obor găsiţi şi cu 8.000 lei vechi o salată, dar calitatea lasă de dorit. Salata creaţă e mai scumpă: în Piaţa Virtuţii costă 20.000 lei vechi, iar în Piaţa 1 Mai - 25.000 lei bucata.
Leurda, ştevia şi loboda, cea mai ieftină cură de vitamine
Pe lângă urzici, care se vând cu aproximativ 10.000 lei punga, leurda, loboda şi ştevia sunt cele mai ieftine verdeţuri. Preţul lor nu urcă mai mult de 8.000 legătura şi, potrivit producătorilor, sunt foarte sănătoase. În Piaţa Obor, patru legături de leurdă costă 10.000, loboda - 5.000 şi urzicile - 5.000 lei "grămada". În Piaţa 1 Mai, preţurile urcă şi la acest capitol. ştevia şi loboda costă 10.000 lei vechi. Nu acelaşi este preţul la roşii sau la castraveţi. În funcţie de zonă, un kilogram de roşii poate ajunge şi la 55.000 lei vechi, iar unul de castraveţi la 65.000 lei vechi.