mai mult faţă de cât costau în urmă cu un an.
Nici strugurii nu sunt mai ieftini, însă în alte pieţe din oraş pot fi cumpăraţi şi cu 120.000-130.000 de lei kilogramul, la o calitate inferioară celor de 150.000. Cei mai mulţi dintre băcăuanii din pieţe consideră că preţurile sunt exagerate. Cu toate acestea, chiar şi trufandalele se vând, ce-i drept în cantităţi mici. Pieţarii spun că nu pot să lase din preţ, deoarece nu ar mai avea câştig şi că, în general, sunt mulţumiţi de vânzări. Oricum, cei care doresc să se întoarcă de la piaţă cu sacoşele pline şi să îşi satisfacă şi poftele trebuie să aibă în buzunar măcar câteva sute de mii de lei.
Mulţi cumpărători speră ca, în două-trei săptămâni, preţurile să mai scadă, odată cu creşterea ofertei de produse. Deocamdată, oamenii cumpără chiar şi la preţurile piperate afişate pe tarabe, mai ales că primăvara a "umplut" tarabele pieţarilor cu fructe şi legume de toate felurile. Ardeii graşi sunt la mare preţ (120.000 de lei kilogramul), la fel ca şi roşiile (50.000 lei/kg), vinetele (85.000-90.000 lei/kg) şi ciupercile (90.000 lei/kg). Alte preţuri din pieţele băcăuane: castraveţi 70.000-80.000 lei/kg, ceapă verde 5.000-10.000 lei/leg, salată 5.000-10.000 lei/buc., ridichi 7.000-10.000, morcovi - 20.000 lei/kg, cartofi - 16.000 lei/kg, vinete - 85.000 lei/kg, urzici - 20.000 lei/3 grămăjoare, zarzavat (5.000-10.000 lei/leg), banane - 30.000-40.000 lei/kg, portocale 30.000 - 35.000 lei/kg, lămâi - 40.000 lei/kg, gutui - 85.000 lei/kg. La mare căutare în această perioadă sunt verdeţurile, salata, ridichile, dar mai ales urzicile, după o iarnă atât de lungă. Printre cele mai cerute produse de pe piaţă se numără salata, urzicile, dar şi roşiile şi castraveţii, în ciuda preţurilor considerate nejustificat de mari de către cumpărători.