La numai o zi dupa ce seful Serviciului Roman de Informatii, Radu Timofte, sustinea, cu ocazia prezentarii activitatii institutiei pe anul trecut, ca "aproape 40% dintre informatiile furnizate au avut relevanta din perspectiva securitatii economice", ministrul Economiei, Codrut Seres, a afirmat ca datele primite de la servicii vin de obicei cu intarziere, multe dintre ele putand fi gasite si in presa.
Potrivit precizarilor ministrului Seres, facute ieri in fata senatorilor din Comisia pentru cercetarea abuzurilor, la solicitarea presedintelui Rodica Stanoiu, informatiile vin "dupa ce s-au intamplat lucrurile, dar (n.r. - cand) inca se mai pot face anumite lucruri". "E o sursa de informatii pe care te poti baza, desi, de cele mai multe ori, multe informatii le gasesti si in presa", a spus, citat de Mediafax, Seres. Potrivit ministrului, "niciodata nu sunt suficiente informatii, sau, intotdeauna sunt prea putine informatii".
"Unele dintre informatii nu sunt utile pentru ca, de cele mai multe ori, cei de la servicii doresc sa se transforme in banca de investitii si parerea mea este ca misiunea dansilor este cu totul alta si exista consultanti, din fericire, la Ministerul Economiei si Comertului care isi pun semnatura pe ceea ce transmit ca si consultant", a sustinut ministru Economiei, adaugand totusi ca unele informatii sunt interesante, utile in privinta anumitor contracte sau persoane care stau in spatele unor contracte sau firme.
Fosti ofiteri ai serviciilor, angajati consilieri economici
Pe de alta parte, ministrul a spus ca unii dintre cei care au lucrat in serviciile secrete sunt in acest moment "si angajati in minister". "Reteaua de consilieri economici, cel putin, exista o structura ierarhica foarte bine definita si organizata", a precizat, potrivit aceleiasi surse, ministrul. Dupa audiere, Seres a adaugat ca fostii lucrato